GYIK – Stég

A gyakran ismételt kérdések és az ezekre adott válaszok a résztvevők által korábban feltett kérdései alapján készült. Ha ezen túl még felmerül benned valami a programmal kapcsolatban, bátran írj nekünk (steg@szalim.hu), hiszen ezzel a többieket is segíted! 

 • Kiket várunk?
  Mindenkit, aki betöltötte a 18. életévét, elfogadja a fesztivál keresztény értékrendjét, és szeretne kikapcsolódni, egy hétvégét eltölteni fiatalos környezetben, szalézi lelkiségben.
 • A részvételi költség mit foglal magába?
  A részvételi díj magába foglalja a teljes ellátást: reggeli, ebéd, vacsora, szállás 3 éjszakára, programok (koncertek, előadások stb.), strandhasználat.
 • Tényleg előleget kell fizetni?
  Igen. A programnak vannak olyan előzetes költségei, amiket az esetleges lemondások esetén is ki kell fizetnünk, ezért a szervezés megkönnyítése érdekében a program díjából előleget kérünk. Fontos, hogy a regisztráció csak az előleg befizetésével válik véglegessé! Az előleg összege 5.000 Ft, melyet átutalással lehet befizetni (természetesen a teljes összeg is befizethető ilyen módon).
 • Milyen a szállás?
  Péliföldszentkereszten a lelkigyakorlatos házban, illetve a Don Bosco Házban és a Rendházban történik majd az elszállásolás kulturált szobákban, ágyakon, közös fürdőszobákkal, a hatályos egészségügyi rendelkezések figyelembevételével. Hálózsákot hozni kell, vagy a helyszínen +1500 forintért ágynemű igényelhető.
 • Én választhatom ki a szállások közül, hogy melyikbe kerüljek?
  Lehetőség van csoportos jelentkezésre, ahol egy közös kóddal jelezni tudjátok, hogy kikkel szeretnétek egy szállásra kerülni. Emellett a szervezők fenntartják a jogot arra, hogy az elszállásolást a szervezési igények szerint, és azok szempontjai alapján osszák be.
 • Fiúk, lányok külön szobákban alszanak?
  Igen, külön fiú és lány szállások vannak, csoportos jelentkezés esetében sincs keveredés. Házaspárok és családok esetében a közös szállás igényét jelentkezésnél kérjük feltüntetni.
 • És az étkezés?
  A részvételi költség tartalmazza a napi három étkezést. Ételallergiát, érzékenységet vagy egyéb igényeidet a jelentkezéskor jelezd nekünk! Ezen túl a helyszínen büfé is üzemel, ahol a kedvenc gyorsételek mellett kávét, üdítőt és nassolni valót is találsz.
 • Alkoholt fogyaszthatok-e a rendezvény alatt?
  Mivel a program nagykorúaknak szól, nem tiltott, azonban szeretnénk nyomatékosan felhívni a figyelmet a mértékkel történő alkoholfogyasztásra! Biztosak vagyunk benne, hogy azok a fiatalok, akik eljönnek erre a rendezvényre, ismerik saját határaikat és akár alkohol nélkül is jól tudják magukat érezni. Arra van lehetőség, hogy a büfében megvásárolt pohár sör mellett elinduljon egy jó, tartalmas beszélgetés. Csak a helyszínen vásárolt italt lehet fogyasztani, otthonról hozott, vagy elővásárolt alkoholt a területre nem lehet behozni! 
 • Tényleg van Péliföldszentkereszten strand, amit használhatunk?
  A szalézi rendház területe mellett található egy magántelek, melyhez egy fantasztikus tó tartozik. A tulajdonos jóvoltából kaptuk a lehetőséget, hogy a STÉG alatt strandként használjuk a tavat, adott idősávokban.
 • Parkolási lehetőség lesz-e, őrzött-e a parkoló?
  A parkoló a területen belül található, de a gépjárműben hagyott értékekért felelősséget nem vállalunk.
 • Hogyan jutok el a STÉG helyszínére, Péliföldszentkeresztre?
  A helyszínre történő lejutásban tudnak segíteni a szaléziak. Ha nem tartozol szalézi közösséghez, akkor autóbusszal lehet eljutni Dorogig vagy Nyergesújfaluig, onnan pedig a szervezők segítségével juthatsz ki Péliföldszentkeresztre. Ezt a jelentkezésnél tudod jelezni számunkra.
 • Milyen öltözéket vigyek magammal?
  Elsősorban kényelmes, akár sportolásra, kirándulásra is alkalmasat. Jó, ha felkészülsz az időjárás szeszélyeire: esős hűvösebb időnek, de kánikulának megfelelő ruha is szükséges lehet. Érdemes nézni az időjárás-előrejelzéseket a hétvége előtt, és annak megfelelően készülni. De a fürdőruhát, törülközőt semmiképp se hagyd otthon!
 • Mit vigyek még magammal?
  Kényelmes ruhára lesz szükséged, tisztálkodási eszközökre, naptejre, és ahogy az előbb olvashattad, a személyes holmikon felül hálózsákot mindenképp hozz magaddal! A közös helyiségek és a felületek fertőtlenítéséről folyamatosan gondoskodunk, de érdemes magaddal hoznod saját kézfertőtlenítőt.
 • Mit hagyjak inkább itthon?
  A rendezvény területére szúró, vágó eszközt, alkoholt és tudatmódosító szert behozni szigorúan tilos! Mindenki a saját értékeire ügyel, a személyes értéktárgyakért a rendezők felelősséget nem tudnak vállalni! 
 • Lesz-e ingyen WiFi?
  Igen, a terület egy részén, de reméljük, hogy ez az izgalmas programok mellett fel sem fog tűnni. ☺
 • Meddig lehet jelentkezni?
  A jelentkezési határidő a program előtt nagyjából 3 héttel, pontos dátumot lásd az információk és jelentkezés menüpont alatt.

Olvasd el a péliföldszentkereszti Szalézi Lelkigyakorlatos Ház házirendjét!
Ha további kérdésed merülne fel, bátran írd meg nekünk a steg@szalim.hu címre!