GYIK – BoscoFeszt

A gyakran ismételt kérdések és az ezekre adott válaszok a résztvevők által korábban feltett kérdései alapján készült. Ha ezen túl még felmerül benned valami a programmal kapcsolatban, bátran írj nekünk (boscofeszt@szalim.hu), hiszen ezzel a többieket is segíted!

 • Most ez tábor vagy fesztivál?
  Mindkettő egyszerre. A program sok lehetőséget kínál, amiből mindenki kiválaszthatja magának a neki legszimpatikusabbat, ami őt érdekli. Természetesen közösen veszünk részt az imákon, szentmiséken, és együtt megyünk a tópartra, de teret adunk a szabad időtöltésre is, különféle programok ajánlásával.
 • Kiket várunk?
  Mindenkit, aki betöltötte a 14. életévét és befejezte már a 8. osztályt, de még nincs 19 éves, elfogadja a fesztivál értékrendjét, és szeretne fiatalos környezetben, keresztény értékrendet képviselő, ifjúsági, nyári kikapcsolódásban, valamint a Szalézi életben részt venni. 
 • A részvételi költség mit foglal magába?
  A részvételi díj magába foglalja a teljes ellátást: reggeli, ebéd, vacsora, szállás 4 éjszakára, programok (játékok, előadások, kirándulás stb.), strandhasználat.
 • Tényleg előleget kell fizetni?
  Igen. A programnak vannak olyan előzetes költségei, amiket az esetleges lemondások esetén is ki kell fizetnünk, ezért a szervezés megkönnyítése érdekében a program díjából előleget kérünk. Fontos, hogy a regisztráció csak az előleg befizetésével válik véglegessé! Az előleg összege 5.000 Ft, melyet átutalással lehet befizetni (természetesen a teljes összeg is befizethető ilyen módon).
 • Milyen a szállás?
  Péliföldszentkereszten az Ifjúsági Ház lesz a BoscoFeszt központja, de ezen kívül még a Don Bosco Házban és a Rendházban történik majd az elszállásolás kulturált, 6-18 fős szobákban, ágyakon, közös fürdőszobákkal, a hatályos egészségügyi rendelkezések figyelembevételével. Hálózsákot hozni kell, vagy a helyszínen +1500 forintért ágynemű igényelhető.
 • Én választhatom ki a szállások közül, hogy melyikbe kerüljek?
  Nem, a szervezők fenntartják a jogot arra, hogy az elszállásolást a szervezési igények szerint, és azok szempontjai alapján osszák be.
 • Fiúk, lányok külön szobákban alszanak?
  Igen, külön fiú és lány szállások vannak, amit nap közben is tiszteletben tartunk.
 • És az étkezés?
  A részvételi költség tartalmazza a napi három étkezést. Ételallergiát, érzékenységet vagy egyéb igényeidet a jelentkezéskor jelezd nekünk!
 • Tényleg van Péliföldszentkereszten strand, amit használhatunk?
  A szalézi rendház területe mellett található egy magántelek, melyhez egy fantasztikus tó tartozik. A tulajdonos jóvoltából kaptuk a lehetőséget, hogy a BoscoFeszt alatt strandként használjuk a tavat, melyet minden nap adott idősávban fogunk megtenni.
 • Hogyan jutok el a tábor helyszínére, Péliföldszentkeresztre?
  A lejutásban segítenek a szaléziak. Ha nem tartozol szalézi közösséghez, akkor autóbusszal lehet eljutni Dorogig vagy Nyergesújfaluig, onnan pedig a szervezők segítségével juthatsz ki Péliföldszentkeresztre. Ezt a jelentkezésnél tudod jelezni számunkra.
 • Milyen öltözéket vigyek magammal?
  Elsősorban kényelmes, akár sportolásra, kirándulásra is alkalmasat. Jó, ha felkészülsz az időjárás szeszélyeire: esős, hűvösebb időnek, de kánikulának megfelelő ruha is szükséges lehet. Érdemes nézni az időjárás-előrejelzéseket a tábor előtt, és annak megfelelően készülni. De a fürdőruhát, törülközőt semmiképp se hagyd otthon!
 • Mit vigyek még magammal?
  Kényelmes ruhára lesz szükséged, tisztálkodási eszközökre, naptejre, és ahogy az előbb olvashattad, az alváshoz hálózsákot hozz magaddal! A közös helyiségek és a felületek fertőtlenítéséről folyamatosan gondoskodunk, de érdemes magaddal hoznod saját kézfertőtlenítőt.
 • Mit hagyjak inkább itthon?
  A rendezvény területére szúró, vágó eszközt, alkoholt és tudatmódosító szert behozni szigorúan tilos! Mindenki a saját értékeire ügyel, a személyes értéktárgyakért a rendezők felelősséget nem tudnak vállalni! Amire nem tudsz vigyázni, talán jobb, ha otthon is hagyod. Érdemes azokat a dolgokat is otthon hagyni, amik gátolnak abban, hogy együtt legyél, és jól érezd magad a többiekkel.
 • Lesz-e ingyen WiFi?
  Igen, a terület egy részén, de reméljük, hogy ez az izgalmas programok mellett fel sem fog tűnni. ☺
 • Meddig lehet jelentkezni?
  A jelentkezési határidő a program előtt nagyjából egy héttel van, lásd az információknál. Vigyázz, hogy le ne maradj, mert lehet, hogy már jóval korábban betelnek a helyek!
 • Jöhet-e kísérő a résztvevőkkel?
  Ezt a lehetőséget csak a szervezőkkel előre egyeztetve, csoportok esetében tudjuk felajánlani. Így egy felnőtt kísérő, vagy pedagógus jöhet a fiatalokkal a program teljes díjának befizetése ellenében.

Olvasd el a péliföldszentkereszti Szalézi Lelkigyakorlatos Ház házirendjét!
Ha további kérdésed merülne fel, bátran írd meg nekünk a boscofeszt@szalim.hu címre!